.

2020. August 13. Thursday, Ipoly napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Cikkek "Panoráma" rovatban: 155 találat

Új gimnáziumi évkönyv
Panoráma
2005-03-01
Megjelent a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium évkönyve, 2004-ben már tizenkettedszer.

A szerkesztők - Borsodi L. László, Juhász-András Réka és Kristó Boróka tanárok szép példát állítottak más iskolákban tanító kollégáik számára.

Böjte Csaba államfői kitüntetést kapott
Panoráma
2005-02-01
December 7-én Mádl Ferenc köztársasági elnök tizenegy Köztársasági Elnöki Érdemérmet adott át a Sándor-palotában. A kitüntetettek között volt Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes, akinek ezzel az erdélyi magyar oktatásért tett erőfeszítéseit ismerték el. Az ő munkája eredményeként jött létre a dévai, a szászvárosi, a szovátai, a petrozsényi és a szalontai gyermekvédelmi központ, ahol magyar gyerekek ezrei számára nyílik meg az értelmes élet, a tanulás, a továbbtanulás lehetősége.

KÁRPÁT - KOSZORÚ TÚRA 2. rész
Panoráma
2005-02-01
PETROZSÉNYTŐL PREDEÁLIG 2004. május 9-28.

A Kárpátok hegyláncának bejárásánál szinte mániákusan törekedtem arra, hogy a fő vízválasztót kövessük. A Nyugati-Zsíl forrásától leereszkedve Petrozsény bányász városkába, folytattuk a magas hegyek alkotta hegygerinc mászását.

Böjte atya az erdélyi magyar oktatásért
Panoráma
2004-12-01
Amikor reggel tükörbe nézünk, talán nem is gondolunk arra, hogy vannak gyerekek, akik a nagy szegénység miatt a legalapvetőbb használati tárgyakat is nélkülözni kényszerülnek. Csíkfalva híven tükrözi a határainkon túl élő magyarok helyzetét. Csaba atya csíkfalvi látogatásakor megdöbbentő tapasztalatokra tett szert. A faluba lehetetlenség kocsival behajtani a nagy sár miatt. Az atyának ezért az autóját a falu szélén kellett hagynia. Csodálkozva látta, hogy a járművet rögtön fiatal lányok vették körül, hogy megnézzék magukat a visszapillantó tükörben. A tükör hiánya még csak a kisebbik baj, de a szegénység akkora, hogy a gyerekek még iskolába sem járhatnak. Sokuknak a naplementével véget ér a nap, hiszen az áram fogalma ismeretlen Csíkfalván.

KÁRPÁT - KOSZORÚ TÚRA
Panoráma
2004-12-01
A Kárpátok jelenleg hét országot érint: Ausztriát, Szlovákiát, Csehországot, Lengyelországot, Ukrajnát, Romániát Magyarországot. A hegységrendszer légvonalbeli hoszsza kb. 1600 km. Végiggyalogolva a gerincvonulaton, kb. 2600 km-t lehet megtenni. Tizenkét évi felkészülést követően 1995/96 telén történt az első kísérlet arra, hogy magyarországi alpinistákból álló négytagú csapat, Ferenci Miklós, Pap Imre, Mezey László és Mályi József végigjárja.

<< <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  > >>

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC