.

2019. October 23. Wednesday, Gyöngyi napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Cikkek "Panoráma" rovatban: 152 találat

Böjte atya az erdélyi magyar oktatásért
Panoráma
2004-12-01
Amikor reggel tükörbe nézünk, talán nem is gondolunk arra, hogy vannak gyerekek, akik a nagy szegénység miatt a legalapvetőbb használati tárgyakat is nélkülözni kényszerülnek. Csíkfalva híven tükrözi a határainkon túl élő magyarok helyzetét. Csaba atya csíkfalvi látogatásakor megdöbbentő tapasztalatokra tett szert. A faluba lehetetlenség kocsival behajtani a nagy sár miatt. Az atyának ezért az autóját a falu szélén kellett hagynia. Csodálkozva látta, hogy a járművet rögtön fiatal lányok vették körül, hogy megnézzék magukat a visszapillantó tükörben. A tükör hiánya még csak a kisebbik baj, de a szegénység akkora, hogy a gyerekek még iskolába sem járhatnak. Sokuknak a naplementével véget ér a nap, hiszen az áram fogalma ismeretlen Csíkfalván.

KÁRPÁT - KOSZORÚ TÚRA
Panoráma
2004-12-01
A Kárpátok jelenleg hét országot érint: Ausztriát, Szlovákiát, Csehországot, Lengyelországot, Ukrajnát, Romániát Magyarországot. A hegységrendszer légvonalbeli hoszsza kb. 1600 km. Végiggyalogolva a gerincvonulaton, kb. 2600 km-t lehet megtenni. Tizenkét évi felkészülést követően 1995/96 telén történt az első kísérlet arra, hogy magyarországi alpinistákból álló négytagú csapat, Ferenci Miklós, Pap Imre, Mezey László és Mályi József végigjárja.

<< <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  > >>

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC