.

2020. January 27. Monday, Angelika napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Cikkek "Panoráma" rovatban: 154 találat

Együttműködés a felvidéki magyarokkal
Panoráma
2008-11-20
Pest megye hivatalosan is szorosabbra fűzte kapcsolatait a szlovákiai Nagyszombat megyével. Az oktatás, a kultúra és a területfejlesztés területén kell mihamarabb konkrét, a két megyében élő emberek javát szolgáló programokat kidolgozni és megvalósítani – nyilatkozta Szűcs Lajos, amikor az együttműködési megállapodást a Pest megye önkormányzatának Hivatalában, a Megyeházán aláírták.

Csak a kezdet a vasúti őrház
Budakeszi > Panoráma
2008-10-30
A tavasszal megújult vasúti őrház Csipkerózsika-álmából ébresztette a Gyimeseket. Már az ősszel megindult a szintén az ezeréves határon álló kontumáci kápolna megújítása.

Budakesziek fogadták a köztársasági elnököt a gyimesbükki vasúti őrháznál
Budakeszi > Panoráma
2008-10-29
Erdélyben rendkívüli érdeklődés kísérte Sólyom László köztársasági elnök október 23-27. közötti székelyföldi magánlátogatását. A székelyek autonómiatörekvését támogató elnök nyilvános felszólalásaiban kinyilatkoztatta: a mostani látogatása alatt bejárt útvonallal is szeretné kijelölni a Székelyföld történelmi határait. Így különös jelentőséget kapott a történelmi Magyarország legkeletibb vasúti őrháza Gyimesbükkön, ahol a köztársasági elnök október 26-án, vasárnap tett látogatást és tartott sajtótájékoztatót kárpát-medencei médiumok számára.

Kiritog Neckarsulmban
Budakeszi > Panoráma
2008-09-17
Búcsút tartott a kitelepített budakesziek közössége Neckarsulmban, Budakeszi németországi testvérvárosában, ahol Tagai István polgármester is részt vett kollégája, Volker Blust, Neckarsulm főpolgármestere oldalán.

Ganzhornfest Neckarsulmban
Budakeszi > Panoráma
2008-09-11
2008. szeptember 6-8. között Neckarsulmban a piactér és a Német Lovagrend valamikori kastélya közötti területen idén 29. alkalommal megrendezett őszi "Ganzhorn" utcai rendezvényen öröm volt felfedezni a Budakesser Gemeinschaft (Budakeszi Társaság) német és magyar nemzeti színekkel, paprika- és fokhagymafüzérekkel ékesített standját.

Összefogás a legkeletibb magyar vasúti őrház megmentéséért
Budakeszi > Panoráma
2008-05-17
Május 11-én óriási érdeklődéssel kísérve ünnepélyesen felavatták a Budakeszi Kultúra Alapítvány kivitelezésében budakesziek kezdeményezésére, a gyimesbükki önkormányzattal, Deáky András volt iskolaigazgatóval és Bilibók Ágoston nyugdíjas vasúti tiszttel összefogásban felújított, mára szimbólummá nemesült gyimesbükki vasúti őrházat. A Bákó megyei rendőr-főkapitányság becslése szerint 200 autóbusszal és 2500 autóval érkeztek az ünnepelni vágyók a helyszínre, de sokan a hatalmas tömeg miatt el sem tudtak jutni az őrházhoz.

A bajor Bad Kissingen magyar szemmel
Budakeszi > Panoráma
2008-05-03
Önmagában az a történet, hogy a Harmincéves háború alatt a svéd seregek eljutottak a bajor Bad Kissingen falaihoz is és ostromolták a várost, nem meglepő. Az már inkább, hogy miként mentette fel egy ötletes helyi polgár ezt a kisvárost. A reménytelen helyzetben lévő védők Peter Heil vezetésével előhozták kaptáraikat, és a méheket ráeresztették a svédekre, akik hanyatt-homlok menekültek kicsiny, de annál csípősebb támadóik elől. Ennél még meglepőbb, ha Peter Heil bronzszobrának feliratát böngészi egy arra tévedt magyar turista: 1997-ben készítette a Heil-család megbízásából a budapesti Varga Imre szobrászművész. De mi köze mindehhez II. Rákóczi Ferencnek?

Befejezés előtt a gyimesbükki vasúti őrház felújítása
Budakeszi > Panoráma
2008-05-01
A Budakeszi Kultúra Alapítvány keretén belül budakesziek a történelmi Magyarország legkeletibb, 30. számú magyar vasúti őrházának felújításába kezdtek. Az épületet május 11-én, a csíksomlyói búcsú másnapján, Pünkösd vasárnapján adják át.

Május 11-én avatják a gyimesbükki őrházat
Budakeszi > Panoráma
2008-04-20
Herein Gyula, budakeszi autókereskedő, az őrház felújításának egyik kezdeményezője és szervezője mesél Kondor Katalin Arcvonások című rádióműsorában a Csíkszereda - Gyimesbükk vasútvonal történetéről, a határokon átívelő összefogásról és arról, hogy a rendrakást mindig a széleken kell kezdeni.

Tenni kell, és mindig többet
Budakeszi > Panoráma
2008-04-12

A felvidéki Nagyabony Csemadok - szervezetének évadzáró gyűlésén vendégszerepelt a Budakeszi Népdalkör.

<< <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  > >>

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC