.

2019. October 19. Saturday, Nándor napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Cikkek "Panoráma" rovatban: 152 találat

Találkozások Gyimesbükkön
Budakeszi > Panoráma
2009-09-12
Idén a Duna Tv élő egyenes adásban közvetítette az ezeréves határon álló, legkeletibb magyar vasúti őrházhoz és a Gyimesek frissen felújított, legrégebbi római katolikus templomához immár második éve érkező Pünkösd vasárnapi zarándoklat eseményeit.

Csángó hétvége és néptánctalálkozó Gyimesfelsőlokon
Budakeszi > Panoráma
2009-07-17
A Gyimesekben az ezeréves határhoz látogatók a hétvégén amellett, hogy megtekinthetik a Budakeszi Kultúra Alapítvány támogatásával felújított gyimesbükki őrházat és a kontumáci templomot, részt vehetnek a csángó hétvégére szervezett néptánctalálkozón is.

Újabb budakeszi kezdeményezés - alapfaletétel a Szép-havason
Budakeszi > Panoráma
2009-07-14
Pünkösd vasárnapján egész napos élő közvetítéssel számolt be a Duna Televízió arról a rendezvényről, amit a Budakeszi Kultúra Alapítvány közreműködésével szerveztek a történelmi Magyarország legkeletibb határán, az erdélyi Gyimesbükkön. Ismét tízezrek gyűltek össze az alapítvány adományozóinak anyagi támogatásával felújított vasúti őrháznál, a kontumáci kápolnánál és a Rákóczi-várnál és fogadták a Budapestről érkező Székely gyorsot. Pünkösd hétfőjén szintén budakesziek közreműködésével a szintén gyimesi Szép-havas csúcsán adományokból újjáépíteni tervezett kápolna alapfaletételére került sor, melyről a budakeszi Szabó Mihály, az erdélyi Szép-havas Egyesület titkára, a budakeszi Bojtár Népzenei Egyesület elnöke számol be.

A kitelepített budakesziek találkozója
Budakeszi > Panoráma
2009-06-26
Május 9-én Neckarsulmban éves rendes találkozójukra gyűltek a Budakesziről kitelepítettek. A Budakesser Gemeinschaft elnöke, Franz Huber köszöntötte a sok esetben igen nagy távolságról érkező, mintegy nyolcvan egybegyűlt embert.

Hol van az én szavazatom?
Panoráma
2009-06-23
Napjainkban Teheránban - a budapesti 2006. október 23-i eseményekhez hasonlóan - a forradalmi gárda és a rendőrség brutális kegyetlenséggel próbálja letörni a tüntetéseket. A karslruhei demonstráción is lehetett erről képeket látni - külföldi tudósítónktól.

Pünkösdvasárnapi program Gyimesbükkön - 2009. május 31.
Budakeszi > Panoráma
2009-05-28
2008 Pünkösd vasárnapján a Budakeszi Kultúra Alapítvány kétszázötven adományozójának anyagi támogatásával megújult a történelmi Magyarország legkeletibb vasúti őrháza Gyimesbükkön. Az átadási ünnepségen húszezer ember gyűlt össze a „gyimesi csoda”-ként emlegetett és a határon átívelő civil összefogás jelképévé vált vasúti őrháznál. Idén még szélesebbé vált az összefogás: Gyimesbükk önkormányzata, a Pogány-havas Kistérségi Társulás, az Indóház Vasúti Magazin, a Kárpát-Európa Utazási Iroda, a Duna TV és a Budakeszi Kultúra Alapítvány szervezésében gazdag programmal várják az érdeklődőket határon innen és túlról.

Együtt katácsonyoztak a kitelepített budakesziek
Budakeszi > Panoráma
2009-01-03
A Budakeszi Társaság (a neckarsulmi székhelyű Budakesser Gemeinschaft) 2008. december 14-én tartotta meg Erstädt-ben a jelenlegi és volt elnökségi tagok adventi ünnepségét, amely ezúttal már a tizedik alkalommal rendeztek meg.

Gutenberg tehet mindenről!
Panoráma
2008-11-21
Ha Gutenberg nincs, akkor véleményem szerint reformáció sincs. Ha nem találja fel újra a könyvnyomtatást, akkor valószínűleg nem szakadt volna szét a másfél évezrede egységes katolikus egyház, hiszen korábban is voltak az egyház hivatalos vonalától eltérő kísérletek, de nyomtatott könyvek hiányában vagy nem jutott el szavuk szélesebb rétegekhez, vagy egyszerűen beléjük fojtották a szót.

Együttműködés a felvidéki magyarokkal
Panoráma
2008-11-20
Pest megye hivatalosan is szorosabbra fűzte kapcsolatait a szlovákiai Nagyszombat megyével. Az oktatás, a kultúra és a területfejlesztés területén kell mihamarabb konkrét, a két megyében élő emberek javát szolgáló programokat kidolgozni és megvalósítani – nyilatkozta Szűcs Lajos, amikor az együttműködési megállapodást a Pest megye önkormányzatának Hivatalában, a Megyeházán aláírták.

Csak a kezdet a vasúti őrház
Budakeszi > Panoráma
2008-10-30
A tavasszal megújult vasúti őrház Csipkerózsika-álmából ébresztette a Gyimeseket. Már az ősszel megindult a szintén az ezeréves határon álló kontumáci kápolna megújítása.

<< <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  > >>

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC