.

2020. January 27. Monday, Angelika napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Cikkek "Panoráma" rovatban: 154 találat

Katonai emlékhely készül az ezeréves határon
Budakeszi > Panoráma
2010-04-05
Éppen három esztendeje annak, hogy egy budakeszi baráti társaság elhatározta, hogy felújítja a történelmi Magyarország legkeletibb, azóta zarándokhellyé vált vasúti õrházát Gyimesbükkön, az ezeréves határon. S amikor Pünkösd vasárnapján hatvannégy év után ismét begördült a magyar címeres mozdony az állomásra, szem nem maradt szárazon. Azóta elképzelhetetlen az ott élõk és az anyaországból zarándokként oda érkezõk számára is, hogy ne legyen minden évben egy kicsinyke változás, egy újabb apró lépés, mely történelmet formálhat.

Gyimesbükki gondolatok március 15. után
Budakeszi > Panoráma
2010-03-31
Nemzetünk jussát és igazát kötelességünk védeni, különben némaságunkkal hitelessé tesszük a hatalom magyarságunk elleni galád megnyilvánulásait. Minden jóérzésű, gondolkodó embert kiáltásra kell, késztessen az az állapot, amelybe juttatták egy emberöltő alatt a gyimesbükki magyarságot.

Találkozások Gyimesbükkön
Budakeszi > Panoráma
2009-09-12
Idén a Duna Tv élő egyenes adásban közvetítette az ezeréves határon álló, legkeletibb magyar vasúti őrházhoz és a Gyimesek frissen felújított, legrégebbi római katolikus templomához immár második éve érkező Pünkösd vasárnapi zarándoklat eseményeit.

Csángó hétvége és néptánctalálkozó Gyimesfelsőlokon
Budakeszi > Panoráma
2009-07-17
A Gyimesekben az ezeréves határhoz látogatók a hétvégén amellett, hogy megtekinthetik a Budakeszi Kultúra Alapítvány támogatásával felújított gyimesbükki őrházat és a kontumáci templomot, részt vehetnek a csángó hétvégére szervezett néptánctalálkozón is.

Újabb budakeszi kezdeményezés - alapfaletétel a Szép-havason
Budakeszi > Panoráma
2009-07-14
Pünkösd vasárnapján egész napos élő közvetítéssel számolt be a Duna Televízió arról a rendezvényről, amit a Budakeszi Kultúra Alapítvány közreműködésével szerveztek a történelmi Magyarország legkeletibb határán, az erdélyi Gyimesbükkön. Ismét tízezrek gyűltek össze az alapítvány adományozóinak anyagi támogatásával felújított vasúti őrháznál, a kontumáci kápolnánál és a Rákóczi-várnál és fogadták a Budapestről érkező Székely gyorsot. Pünkösd hétfőjén szintén budakesziek közreműködésével a szintén gyimesi Szép-havas csúcsán adományokból újjáépíteni tervezett kápolna alapfaletételére került sor, melyről a budakeszi Szabó Mihály, az erdélyi Szép-havas Egyesület titkára, a budakeszi Bojtár Népzenei Egyesület elnöke számol be.

A kitelepített budakesziek találkozója
Budakeszi > Panoráma
2009-06-26
Május 9-én Neckarsulmban éves rendes találkozójukra gyűltek a Budakesziről kitelepítettek. A Budakesser Gemeinschaft elnöke, Franz Huber köszöntötte a sok esetben igen nagy távolságról érkező, mintegy nyolcvan egybegyűlt embert.

Hol van az én szavazatom?
Panoráma
2009-06-23
Napjainkban Teheránban - a budapesti 2006. október 23-i eseményekhez hasonlóan - a forradalmi gárda és a rendőrség brutális kegyetlenséggel próbálja letörni a tüntetéseket. A karslruhei demonstráción is lehetett erről képeket látni - külföldi tudósítónktól.

Pünkösdvasárnapi program Gyimesbükkön - 2009. május 31.
Budakeszi > Panoráma
2009-05-28
2008 Pünkösd vasárnapján a Budakeszi Kultúra Alapítvány kétszázötven adományozójának anyagi támogatásával megújult a történelmi Magyarország legkeletibb vasúti őrháza Gyimesbükkön. Az átadási ünnepségen húszezer ember gyűlt össze a „gyimesi csoda”-ként emlegetett és a határon átívelő civil összefogás jelképévé vált vasúti őrháznál. Idén még szélesebbé vált az összefogás: Gyimesbükk önkormányzata, a Pogány-havas Kistérségi Társulás, az Indóház Vasúti Magazin, a Kárpát-Európa Utazási Iroda, a Duna TV és a Budakeszi Kultúra Alapítvány szervezésében gazdag programmal várják az érdeklődőket határon innen és túlról.

Együtt katácsonyoztak a kitelepített budakesziek
Budakeszi > Panoráma
2009-01-03
A Budakeszi Társaság (a neckarsulmi székhelyű Budakesser Gemeinschaft) 2008. december 14-én tartotta meg Erstädt-ben a jelenlegi és volt elnökségi tagok adventi ünnepségét, amely ezúttal már a tizedik alkalommal rendeztek meg.

Gutenberg tehet mindenről!
Panoráma
2008-11-21
Ha Gutenberg nincs, akkor véleményem szerint reformáció sincs. Ha nem találja fel újra a könyvnyomtatást, akkor valószínűleg nem szakadt volna szét a másfél évezrede egységes katolikus egyház, hiszen korábban is voltak az egyház hivatalos vonalától eltérő kísérletek, de nyomtatott könyvek hiányában vagy nem jutott el szavuk szélesebb rétegekhez, vagy egyszerűen beléjük fojtották a szót.

<< <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  > >>

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC