.

2020. July 10. Friday, Amália napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Cikkek "Könyvajánló" rovatban: 111 találat

Gyermekkönyvek vonzásában
Zsámbék > Könyvajánló
2011-10-16
Gyermekkönyvek vonzásában címmel a napokban jelentetett meg a PONT Kiadó ünnepi kötetet pályatársak, kollégák, tanítványok tanulmányaiból, esszéiből a 70 esztendős Komáromi Gabriella irodalomtörténész tiszteletére és köszöntésére. Személye és életműve előtt tisztelgő szerzők írásai jól reprezentálják a jelen hazai gyermek- és ifjúsági irodalom kutatásának irányait.

A tücsök és a hangyák - és a Budakörnyéki Natúrpark
Budakeszi > Könyvajánló
2011-10-12
Gábor Emese számtalan, maga illusztrálta verses mesekönyve közül a Tücsök és a hangyák című könyvecske különlegessége, hogy a körülöttünk lévő erdők-mezők jellegzetes növényei elevenednek meg a rajzokon.

Két újabb mesekönyv Gábor Emese festményeivel
Budakeszi > Könyvajánló
2010-11-21
A budakeszi szobrász művésznő Pósa Lajos meséiből készített sorozatának egy újabb kötete és Mikulás apó szarvaskája című mesekönyve jelent meg a Táltos Könyvek Kiadó gondozásában.

BioArt - Köves Szilvia új naptára
Nagykovácsi > Könyvajánló
2010-10-26
Az A/3-as méretű, a különböző évszakokat a zöldségek és a gyümölcsök színharmóniájával és bravúros felvételekkel idézi meg a közöttünk élő fotográfus.

Vadász Bence - M. Miltényi Miklós: Jujj, ezt már megmondom!
Budakeszi > Könyvajánló
2010-10-17
Egy könyv, mely nem az, aminek látszik. A versek írója nem költő, hanem építész. A képek rajzolója nem grafikus, viszont építész. A versek írója építész, de költő. A rajzoló építész, aki festőművész. A versek tréfásak, de komolyan azok. Gyerekrajzok és gyerekversek érett gyerekeknek és éretlen felnőtteknek.

Lovas kalandok
Páty > Könyvajánló
2010-08-13
Büszke lehet a pátyi Bocskai Általános Iskola két harmadik osztályos tanulójára, akik társzerzőként a közelmúltban jelentették meg Lovas kalandok című könyvecskéjüket.  A három barátnő és három ló bájos történetét Téglásy Flóra írta, s hozzá rögtön illusztrátort is talált osztálytársa, a már eddig is több grafikai versenyen győztes Peszlen Réka személyében.

Kibédi Varga Sándor: Az Üveghegyen túl, Erdélyi ki- és bevándorlók az ezredfordulón
Könyvajánló
2010-01-18
A XX. század végén cirka 200 ezer „frissen” átvándorolt román állampolgár, főleg erdélyi magyar élt Magyarországon. Hogy szülőföldjükről mi üldözte el, és az anyaországban ki és miként fogadta be őket – erről szól Az Üveghegyen túl, Erdélyi ki- és bevándorlók az ezredfordulón című riportregény.

Budakeszi helytörténeti naptár 2010
Budakeszi > Könyvajánló
2009-12-23
A Budakeszi Kultúra Alapítvány gondozásában idén ötödször jelent meg az immár hagyományos budakeszi helytörténeti naptár. A Németországba kitelepített budakesziek közössége, a Budakesser Gemeinschaft és a Budakeszi Helytörténeti Gyűjtemény fényképarchívumából válogatott fotók egy része először kerül a nyilvánosság elé.

Naptár Köves Szilvia fotóiból
Nagykovácsi > Könyvajánló
2009-12-22
Megjelent Köves Szilvia, Nagykovácsiban élő fotóművész 2010-es naptára. A naptár megvásárolható Budakeszi és Nagykovácsi papír- és nyomtatványboltjaiban, valamint a nagykovácsi Latinkertben és a Natura Bioboltban.

Töki helytörténeti füzetek
Tök > Könyvajánló
2009-11-23
Megjelent a Petőfi Emlékkönyvtár és Művelődési Ház tudományos kiadványsorozatának első füzete „Tök község parasztsága az Urbáriumtól az úrbéri per végéig 1770-1879” címmel.

<< <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  > >>

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC