.

2020. August 5. Wednesday, Krisztina napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Cikkek "Könyvajánló" rovatban: 111 találat

Pszichológia pedagógusoknak
Könyvajánló
2005-03-01
Szerk.: N. Kollár Katalin, Szabó Éva

Hiánypótló műnek tekinthető ez a kötet, mert a pszichológia tudományának minden területét, annak pedagógiai, nevelés-lélektani és oktatási vonatkozásaival együtt tárgyalja.

A könyv fejezetei önállóan is használhatók, segítenek a konkrét gyakorlati problémák megoldásában, pszichológiai jelenségek hátterének, működésének jobb megértésében. Az Osiris Kiadónál jelent meg.

Norbert Schneider: Vermeer
Könyvajánló
2005-03-01
Jan Vermeer a 17. századi holland festészet kiemelkedő egyénisége volt.

Festményeinek sajátos, szemlélődő világa ihlette Peter Webber „Leány gyöngy fülbevalóval” c., 2003.-ban készült filmjét, amiért egyébként érdemes elzarándokolni egy moziba. A mester életéről és koráról, műveiről nemrégiben a Taschen Verlag-Vince Kiadó közös gondozásában egy igényes kiállítású kismonográfia jelent meg, amit igazán jólesik forgatni.

Egy csepp emberség
Könyvajánló
2005-02-01
Az Egy csepp emberség a múlt év március 15-én Vizi E. Szilveszter agykutatónak, a Magyar Tudományos Akadémia elnökének gondolataival kezdődött, majd a sorozat darabjai - megszakítás nélkül - minden áldott reggel fél hét után három perccel hallhatók voltak a Kossuth Rádió hullámhosszán azzal a céllal, hogy útravalót adjon a hallgatóknak. Ne mellbevágást, ne olyat, amitől elszomorodik, hanem egy jóízű mondatot, amely táplálhatja az agyat és a szívet egyaránt, és amin el lehet morfondírozni napközben. „A tragikus, halált, harcot, békétlenséget, természeti katasztrófákat soroló hírözönben legyen egy pont, egy pillanat, amiben jó elmerülni, ami értelmet ad a percnek, s eszébe juttatja a szegénynek, milyen gazdagok vagyunk: múltunk a megfizethetetlen örökségünk”.

CHARMIAN KITREDGE LONDON: JACK LONDON ÉLETE
Könyvajánló
2005-02-01
Bp., Új Palatinus Könyvesház, 2004.
A legtöbb híres, sikeres férfi árnyékában meghúzódik egy nő, aki megértéssel, nyugalommal, bíztatással egyengeti társa pályáját. Charmian Kittredge évekig férje regényeit gépelte, csak férje halála után lépett írásaival a nagyközönség elé, férje életrajzírójaként mutatkozott be. Jack London karrierje igazi amerikai sikertörténet: nincstelen fiúból nehéz küzdelem árán vált híres íróvá, s kalandos élete során volt matróz, aranyásó, haditudósító. Felesége igyekszik tárgyilagosan bemutatni életútját, őszintén ír a rivaldafény árnyoldalairól is. Műve a 20. század eleji Amerika rendkívül érdekes korrajzaként is olvasható. A kötet az Athenaeum 1926-os kiadása nyomán készült.

(A könyv a Budakeszi Könyvtárból kikölcsönözhető.)

JOANNE HARRIS: PARTVIDÉKIEK
Könyvajánló
2005-02-01
Bp., Ulpius-ház Kvk., 2004.
Joanne Harris, a Csokoládé, a Szederbor és az Ötnegyed narancs világhírű írónőjének legújabb regénye ismét a varázslatos francia vidék ízekkel, illatokkal, hagyományokkal, babonákkal teli színes, izgalmas világába vezeti az olvasót, ahol mély érzelmek feszülnek egymásnak, és egy különleges erejű nő keresi a szerelmet és az igazságot.

(A könyv a Budakeszi Könyvtárból kikölcsönözhető.)

A polgárosodó Európa építészete
Könyvajánló
2004-12-01
A polgárosodó Európa építészetét mutatja be Déry Attila és Merényi Ferenc most megjelent kötete.
A szerzők a tizennyolcadik században járnak, ezerhétszázötventől ezerkilencszáztizennyolcig, a francia forradalom korszakától a modern születéséig. Déry Attila szerint az építészet története több mint formák, stílusok.

A legfőbb bátorság a remény
Könyvajánló
2004-12-01
A pozsonyi Kalligram Könyvkiadó gondozásában megjelenő Tegnap és Ma - Kortárs magyar írók sorozatában napvilágot látott Görömbei András irodalomtörténész Nagy Gáspár, Budakeszin élő Kossuth-díjas költőről írt monográfiája. A könyvet Nagy Gáspár Szavak a rengetegből című esszékötetével együtt író-olvasó találkozó keretében mutatták be a szerzők a Budakeszi Könyvtár olvasótermében.

Berniczky Konkoly Edit: Színházszerelem
Könyvajánló
2004-11-01
Szár: Szerzői Kiadás, 2004.
Berniczky Konkoly Edit interjúkötetét azoknak ajánljuk, akik szeretnének egy kicsit a kulisszák mögé pillantani. A könyvben 21 magyar színész és egy újságíró beszélgetéseit olvashatjuk. Őszinte, civil beszélgetéseket. A kötet előszavát Megyesi Gusztáv írta, a találó portréfotókat pedig Bácsi Róbert László készítette.

Popper Péter:Az Írás. Az Ószövetség
Könyvajánló
2004-11-01
Saxum K., 2004.
A Bibliában leírt fontosabb eseményeket, történeteket és gondolatokat a szerző érdekesen, közérthetően, amolyan 21. századi olvasatban tolmácsolja nekünk. A kötetet gazdagítják a Szentírásból vett idézetek Károli Gáspár fordításában, valamint Popper Péter töprengései, kétségei, melyeket korunk ellentmondásai sugallnak. „A szigorú rabbik és papok szellemi múmiává göngyölték az Írás mondatait. Én megpróbálom kiszabadítani őket szoros burkolatukból, azt remélve, hogy felviláglik mögülük Isten mosolya, szigorúsága és vigasztalása. A történetek többsége többsége érdekes, és ha nem is igaz, jól ki van találva.” A kiadó és a szerző karácsonyra tervezi Az Írás második kötetének megjelenését, amely az Újszövetségről szól.

Varró Dániel: Túl a Maszat-hegyen
Könyvajánló
2004-11-01
Bp.: Magvető K., 2003.
Aki szívesen elkalandozna Badarországba, amely a Pacaárkon túl található, és ahová a Titkos út vezet, annak szíves figyelmébe ajánlom Varró Dániel, ifjú költőnk új kötetét. A verses meseregény telis-tele van izgalmakkal és humorral, felhőtlen szórakozást ígér a borús napokra 3-99 éves korig.

<< <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  > >>

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC