.

2020. August 5. Wednesday, Krisztina napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Cikkek "Könyvajánló" rovatban: 111 találat

Albert Zsuzsa: A szőlőinda vitorlái
Könyvajánló
2005-08-01

Az idei, 76. ünnepi könyvhéten jelent meg a budakeszi költőnő verseskötete a Kortárs Kiadó gondozásában, melyben válogatott és új versei szerepelnek.

 


Wass Albert: A Tókirály és Szille
Könyvajánló
2005-08-01
A XII. Nemzetközi Könyvfesztiválon a Kráter Műhely Egyesület bemutatta Wass Albert meséiből készülő 40 részes sorozat első példányát. A kötetet a Budakeszin élő festőművész és grafikus, Gábor Emese illusztrálta.

Maria Bresch, geb. Natto: Einblick in Tiefverwurzelte Traditionen
Könyvajánló
2005-08-01
Bepillantás mélyen gyökerező hagyományokba. Az 1946-ban fiatalon kitelepített budakeszi svábok nosztalgiával őrzik, és könnyek között emlegetik mind a mai napig szülőfalujukról, Budakesziről őrzött emlékeiket, a falusi közösséget, az elszakított rokonokat, barátokat, a közös ünnepeket és hagyományokat. 

Gábor Emese: Rovásírás gyermekeknek
Könyvajánló
2005-08-01
A budakeszi festőművésznő könyve a Püski Kiadó gondozásában jelent meg.

Apatóczky István: Ettünk falombot
Könyvajánló
2005-08-01
A szerző a Budakeszi Erdészet vezető erdőmérnöke. Második gyűjteményes kötetének anyagát nagyrészt a rendszerváltás utáni írásaiból válogatta.

Albert Gábor: Emelt fővel
Könyvajánló
2005-08-01
1983-ban jelent meg a Magyarország felfedezése sorozatban Emelt fővel című szociográfiája a Szépirodalmi Könyvkiadónál, amelyben a 2. világháború utáni ki- és betelepítésekről, a 20. századi kényszerű magyar migrációról, a bukovinai székelyek sorsáról, a felvidékről elűzött, internált, a határon átdobott magyarok megpróbáltatásairól írt. 1948 óta ez volt az első híradás az agyonhallgatott, hírhedt kassai programról és a Bene-féle dekrétumokról.

A Budakeszi Könyvtár ajánlata
Könyvajánló
2005-04-01

A Budakeszi Könyvtár ajánlatában e hónapban három művet találhat: Urbán András: Etyek-Budai Borgasztronómia, Ludmilla Ulickaja: Életművésznők és Colleen McCullough: Az Októberi Ló


Boldizsár Ildikó mesemondó a Könyvtár vendége
Könyvajánló
2005-03-01
Gyermekeink életében nélkülözhetetlen a mesekönyv. Az esti mesék, a simogatások fontosak és felejthetetlenek az életünkben. Boldizsár Ildikó mesekutató szerint – aki ismét ellátogatott a város művelődési házának könyvtárába – a felnőttek életében is fontos szerepet játszik a mese, hiszen mint egy tükör, bepillantás engednek az életünkbe.

Egy csepp emberség - Nagy Gáspár
Könyvajánló
2005-03-01
„Quidquid agis, prudenter agas et respice finem.” – ezt a Seneca-idézetet jó négy évtizeddel ezelőtt hallottam drága emlékű Sámson Edgard latintanáromtól Pannonhalma szent hegyén. Ugyanis az volt a szokása, hogy nagyon sok latin mondást, közmondást megtanított nekünk memoriterként.

Mérő László: Az élő pénz
Könyvajánló
2005-03-01
A Tericum Kiadó ezekkel a szavakkal ajánlja a kiadványt: A könyvet, amely a kiváló szerző eddig ismeretlen arcát mutatja, ugyanaz jellemzi, mint korábbi könyveit: szórakoztató, szellemes és elgondolkodtató.

„Az evolúció korántsem ér véget az emberré válással. A homo sapiens megjelenését hamarosan a homo informaticusé is követte, és a globalizáció már nemcsak a biológiai, hanem gazdasági szinten is folytatódik. Ez egyébként a könyv vezérgondolata is, a biológiai és a gazdasági élet ugyanazon a logikán alapul.” /Új könyvek/

<< <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  > >>

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC