.

2020. July 12. Sunday, Izabella,Dalma napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Cikkek "Olvasói levelek" rovatban: 136 találat

Kulcscsomót találtak
Budakeszi > Olvasói levelek
2010-04-13
Április 11-én, vasárnap kora délelőtt a katolikus templom fölötti buszmegálló mögötti füves területen kulcscsomót találtak.

Ébresztő! - Böjte Csaba levele
Olvasói levelek
2010-04-10
Húsvét másodnapja van. Nagy belső indítást érzek, hogy elmenjek én is locsolni. Hatalmas vödör hideg vízzel szembe önteni azokat, akik alszanak. 2010 tavaszán leginkább azokat szeretném meglocsolni, hideg ébresztő vízzel, kiket nagy-nagy szeretettel éveken keresztül egy-egy lelkiismeretes pap, szerzetes mindent félretéve nevelt, oktatott, hittan órákon, vagy kollégiumokban, iskolapadokban.

Osztálytársainkat keressük!
Budakeszi > Olvasói levelek
2010-04-07
A budakeszi leányiskolában (Zárda) 1960-ban a 8.B. osztályban, Fehér-Pataki Éva néni osztályában végzett diákok idén májusban ötvenéves osztálytalálkozójukat szervezik. Öt diáktársukkal azonban elvesztették a kapcsolatot, s csak leánykori nevüket ismerik:

Téglásy Imre: Családfa
Páty > Olvasói levelek
2010-02-07

Van egy Nagy Fa valahol
(közelebbről Pátyon),
ahol csupa szív lebeg
levélként az ágon.

Valahol nem a Jézuska viszi a fát
Páty > Olvasói levelek
2009-12-28
Hozzánk csak az évente rendszeresen visszatérő, fenyőfa tolvajunk jött idén is. Hét évvel ezelőtt ültettem el az akkor csak pár centis fákat. A beregszászi barátaimtól kapott magoncokat egy befőttes üvegben próbáltam átcsempészni a határon, ahol a táskák átnézése után lebuktam. A határőrök kicsit kiabáltak velem, de a (szerintük) ukrán föld kiöntetése után a kis fákat áthozhattam. Négy darabot a telkünkön kívül az út mellé ültettem, néhányat telken belülre.

Perbálon a helyzet nem változatlan
Perbál > Olvasói levelek
2009-11-25
Egy késő nyári napon idegen, munkásruhába öltözött férfiak szállták meg Perbál főutcáját. Pontosabban csak a „faluközpontnak” gúnyolt szakaszát. Egyik napról a másikra jöttek, és bár érkezésükről hónapok óta hallottunk, valahogy mégsem tudtuk elhinni, hogy egyszer csak megérkeznek. Néhány nap leforgása alatt hadszíntérré változtatták a mi kis jól megszokott dzsumbujunkat.

Házi védekezés - tanácsok a H1N1-vírus ellen
Olvasói levelek
2009-11-13
Az influenzavírus az orrüregen és a száj - garatüregen keresztül képes fertőzni. Az majdnem lehetetlen, hogy egy nagy járvány esetén elkerüljük a H1N1 vírussal való találkozást, dacára minden elővigyázatosságunknak. Ám nem a vírussal való puszta találkozás, vagyis a megfertőződés okozza a nagyobb problémát, hanem az, ha a vírus képes el is szaporodni a szervezetünkben.

Jótékonyság és érdektelenség
Páty > Olvasói levelek
2009-11-01
Szeptember utolsó hétvégéjén, szeptember 25-én és 26-án, két jótékonysági koncert re is sor került az épülő pátyi templom javára. Egy Zsámbékon, egy pedig Budakeszin. A hír örömteli, a cél szép és nemes, a szervezés alapos, az előzetes ígéretek pedig sokat sejtetőek voltak.

Köszönetnyilvánítás
Olvasói levelek
2009-10-24
Szeretnénk köszönetünket kifejezni a Zákányi Zsolt Református Vegyeskarnak a lélekemelő zenei élményért, melyben részünk lehetett október 18-án a római katolikus templomban.

Fűtés – olcsóbban
Budakeszi > Olvasói levelek
2009-10-14
A fűtésszezon elején évről évre érdemes a kazánokat karbantartani, tisztítani az üzembiztonság és néhány százalékos megtakarítás érdekében. Ma már lehetőség nyílik arra is, hogy esetleges gázszolgáltató váltással 5-8% díjmegtakarítást is elérjünk. Ha valaki ezzel nem elégedik meg, kipróbálhatja a több tízezer háztartásban már alkalmazott, garantáltan 10-20% gázfogyasztás-megtakarítással járó, olcsó, egyszerű mágnesgyűrűs megoldást.

<< <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  > >>

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC