.

2019. October 23. Wednesday, Gyöngyi napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Cikkek "Olvasói levelek" rovatban: 138 találat

Kutya keresi gazdáját
Olvasói levelek
2010-04-23
Sürgősen keresi gazdáját vagy befogadóját egy 5 év körüli, szánhúzó-németjuhász keverék kan kutya. Budakeszin találtam április 15-én, egyik szeme kék, másik barna, van rajta egy vastag bőr nyakörv.

Vagonlakókat keresek
Pest megye > Olvasói levelek
2010-04-21
Dékány István filmrendező vagyok és azokról a Trianon utáni áttelepültekről készítek dokumentumfilmet, akik Magyarországon évekig vagonokban laktak. Az azóta eltelt 90 év miatt olyan személyeket találni, akik ezt a borzalmat személyesen is átélték, szinte lehetetlen, ezért azok jelentkezését várom, akiknek a családja részese volt ennek a szörnyű tortúrának, és akik legalább szájhagyomány útján értesültek a történtekről.

Kulcscsomót találtak
Budakeszi > Olvasói levelek
2010-04-13
Április 11-én, vasárnap kora délelőtt a katolikus templom fölötti buszmegálló mögötti füves területen kulcscsomót találtak.

Ébresztő! - Böjte Csaba levele
Olvasói levelek
2010-04-10
Húsvét másodnapja van. Nagy belső indítást érzek, hogy elmenjek én is locsolni. Hatalmas vödör hideg vízzel szembe önteni azokat, akik alszanak. 2010 tavaszán leginkább azokat szeretném meglocsolni, hideg ébresztő vízzel, kiket nagy-nagy szeretettel éveken keresztül egy-egy lelkiismeretes pap, szerzetes mindent félretéve nevelt, oktatott, hittan órákon, vagy kollégiumokban, iskolapadokban.

Osztálytársainkat keressük!
Budakeszi > Olvasói levelek
2010-04-07
A budakeszi leányiskolában (Zárda) 1960-ban a 8.B. osztályban, Fehér-Pataki Éva néni osztályában végzett diákok idén májusban ötvenéves osztálytalálkozójukat szervezik. Öt diáktársukkal azonban elvesztették a kapcsolatot, s csak leánykori nevüket ismerik:

Téglásy Imre: Családfa
Páty > Olvasói levelek
2010-02-07

Van egy Nagy Fa valahol
(közelebbről Pátyon),
ahol csupa szív lebeg
levélként az ágon.

Valahol nem a Jézuska viszi a fát
Páty > Olvasói levelek
2009-12-28
Hozzánk csak az évente rendszeresen visszatérő, fenyőfa tolvajunk jött idén is. Hét évvel ezelőtt ültettem el az akkor csak pár centis fákat. A beregszászi barátaimtól kapott magoncokat egy befőttes üvegben próbáltam átcsempészni a határon, ahol a táskák átnézése után lebuktam. A határőrök kicsit kiabáltak velem, de a (szerintük) ukrán föld kiöntetése után a kis fákat áthozhattam. Négy darabot a telkünkön kívül az út mellé ültettem, néhányat telken belülre.

Perbálon a helyzet nem változatlan
Perbál > Olvasói levelek
2009-11-25
Egy késő nyári napon idegen, munkásruhába öltözött férfiak szállták meg Perbál főutcáját. Pontosabban csak a „faluközpontnak” gúnyolt szakaszát. Egyik napról a másikra jöttek, és bár érkezésükről hónapok óta hallottunk, valahogy mégsem tudtuk elhinni, hogy egyszer csak megérkeznek. Néhány nap leforgása alatt hadszíntérré változtatták a mi kis jól megszokott dzsumbujunkat.

Házi védekezés - tanácsok a H1N1-vírus ellen
Olvasói levelek
2009-11-13
Az influenzavírus az orrüregen és a száj - garatüregen keresztül képes fertőzni. Az majdnem lehetetlen, hogy egy nagy járvány esetén elkerüljük a H1N1 vírussal való találkozást, dacára minden elővigyázatosságunknak. Ám nem a vírussal való puszta találkozás, vagyis a megfertőződés okozza a nagyobb problémát, hanem az, ha a vírus képes el is szaporodni a szervezetünkben.

Jótékonyság és érdektelenség
Páty > Olvasói levelek
2009-11-01
Szeptember utolsó hétvégéjén, szeptember 25-én és 26-án, két jótékonysági koncert re is sor került az épülő pátyi templom javára. Egy Zsámbékon, egy pedig Budakeszin. A hír örömteli, a cél szép és nemes, a szervezés alapos, az előzetes ígéretek pedig sokat sejtetőek voltak.

<< <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  > >>

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC