.

2020. July 12. Sunday, Izabella,Dalma napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Cikkek "Olvasói levelek" rovatban: 136 találat

Önzetlenül, mindnyájunkért
Budakeszi > Olvasói levelek
2011-02-21
Csodálatos ajándéka a sorsnak Budakeszin az erdő mellett élni. Nyugdíjasként nap, mint nap részesülök a környék adta szépségből, nyugalomból, friss levegőből, a romantikus, zegzugos erdei utak elmélyülésre késztető hangulatából.

Ősmocsár
Budakeszi > Olvasói levelek
2011-02-19
Megható verset kaptam mesemondó művésznőnktől, Gábor Emesétől, akinek rovásírás füzeteit gyakran adtam oda látogatóink gyermekeinek egy kis fejtágításra. Felhívott, hogy látta a képet a tóról az Iránytűben, s bár már ősszel megírta, amikor a fejlesztési tervet a Budakeszi Herbáriumban megnézte, most kaptam kézhez a verset.

Felajánlásokat vár a Pátyolgató óvoda
Páty > Olvasói levelek
2011-02-14
Heteken belül átadják az új óvodai csoportszobát, hogy a már tavaly tavasszal felvett gyermekek utolsó csoportja is kis késéssel, de végre óvodás lehessen. Az önkormányzat és az Pátyolgató Óvoda anyagi lehetőségei korlátozottak, ezért minden segítség felajánlás jól jön.

Segíts, hogy felébredjek!
Budakeszi > Olvasói levelek
2011-02-13
Sebők Vivien, a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium 15 éves tanulója vagyok. 2010 szeptemberében az úttesten szabályosan átkelve egy nagy sebességgel közlekedő autó fékezés nélkül elgázolt. A helyszíni újraélesztés után kórházba szállítottak. Életmentő műtéttel eltávolították a koponyacsontom nagy részét.

Nagyszénás - Budakeszi mostoha gyereke!
Budakeszi > Olvasói levelek
2011-02-12
A 70-es évek elején parcellázta az akkori tanács Nagyszénás jelentős részét. Már abban az időben is a pénzhiány indokolta a terület áruba bocsátását. Akkori környezete nem volt éppen szívderítő, így nem véletlen, hogy a vásárlók a kétkezi dolgozók közül kerültek ki.

Megtelt vízzel a Nádas-tó
Budakeszi > Olvasói levelek
2011-02-06
"Fenséges volt a látvány napsütésben, lenyűgöző a hegyek koszorújával a mamutfenyők mellett újjászülető tó, még ha vizének nagy részét egyelőre el is viszi a Meggyes-árok."

A szeretet két embert gyógyít meg: azt is aki adja és azt is, aki kapja
Budakeszi > Olvasói levelek
2011-01-28
Budakeszi általános iskolás lány gyógyításához kérnek segítséget a szülők. Bakács Bernadett, Budakeszi alpolgármestere is buzdít az adományozásra.

Nagy Kálmánra emlékezve
Budakeszi > Olvasói levelek
2010-12-11
A Kárpátaljai Szövetség tagjaként 1994-ben közösen kirándultunk Nagy Kálmánnal a kárpátaljai Beregdédára. A kirándulás alkalmat adott arra, hogy életének olyan részleteit is megismerjük, amiről korábban nem tudtunk, mint hogy értett a gombatermesztéshez, kiválóan zongorázott a Ludovika Akadémián a haza szeretetére, példamutató fegyelemre, türelemre és kitartásra nevelt, 101 éves korában a múlt ősszel elhunyt katona.

Budakeszi - és azon belül Nagyszénászug - csatornázási projektjéről
Budakeszi > Olvasói levelek
2010-06-24
Nyílt levéllel fordult a Nagyszénászugi Civil Érdekvédelmi Egyesület Budakeszi képviselő-testületéhez az egyre jobban benépesülő külterületi városrész csatornázási esélyeinek kilátástalansága miatt.

Vagonlakókat keresek
Pest megye > Olvasói levelek
2010-04-21
Dékány István filmrendező vagyok és azokról a Trianon utáni áttelepültekről készítek dokumentumfilmet, akik Magyarországon évekig vagonokban laktak. Az azóta eltelt 90 év miatt olyan személyeket találni, akik ezt a borzalmat személyesen is átélték, szinte lehetetlen, ezért azok jelentkezését várom, akiknek a családja részese volt ennek a szörnyű tortúrának, és akik legalább szájhagyomány útján értesültek a történtekről.

<< <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  > >>

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC