.

2020. July 12. Sunday, Izabella,Dalma napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Cikkek "Olvasói levelek" rovatban: 136 találat

Nyelvi játékok I.
Olvasói levelek
2013-04-06
A Buda környéki Iránytű és a Tinta Könyvkiadó hatrészes közös játékán a nyertes a kiadó Grétsy László: Nyelvi játékaink nagykönyve című kiadványát kapja ajándékba. Az első havi feladvány:

A kifordult szabadság
Perbál > Olvasói levelek
2012-10-31
Az október 23- i ünnepség közelében találkozót beszéltem meg egy régi barátommal. Szerettem volna a társaságában ünnepelni, felidézni a fiatalságunkat és az 1956-os emlékeket.

Pozitív visszajelzés
Olvasói levelek
2012-08-26
Már a múlt évben is gondoltam rá, hogy írok a Sziget-fesztivál szervezőinek, de ez sajnálatos módon elmaradt. Idén azonban bebizonyosodott, hogy nem egyedi esetről beszélhetünk: a Sziget-fesztivál öregbíti a hagyományos magyar vendégszeretetről alkotott véleményt az ott tapasztal kiváló szervezéssel, segítőkészséggel.

Csiba te!
Perbál > Olvasói levelek
2012-08-19
Nemrég meghívást kaptam egy kuratóriumi beszélgetésre, ahol a Perbálon állt Szent Vendel-kápolna újjáépítéséről folyt a diskurzus. A hivatal egyik vezetője feltette a dodonai kérdést: „Jó, jó, de mi legyen a funkciója?” Írásom erre reagál.

Jogtalan behatolók
Perbál > Olvasói levelek
2012-05-02
Egy Húsvét előtti hajnalon furcsa csörömpölésre ébredek. Valaki van a verandámon. Óvatosan elhúzom a függönyt ott, ahol Frici, a macskám a hívatlan látogatótól megrémülve levert valamit a párkányról. Néhány percig mozdulatlanul állok az ablaknál, hallgatózom, még mindig hallom a furcsa neszt.

Öregdiák találkozó a gimiben
Budakeszi > Olvasói levelek
2012-04-16
Az idén is, mint minden év márciusában, a Nagy Sándor József Gimnázium projekt-hete öregdiák találkozóval zárult. Általában azok a volt tanulók szoktak eljönni, akik még csak pár éve érettségiztek. Ez most nem így történt!

„A természet örök könyvét forgatni ne szünjél...”
Budakeszi > Olvasói levelek
2012-01-21
„A természet örök könyvét forgatni ne szünjél: benne az istennek képe leírva vagyon.” Vörösmarty Mihályt idézve talán nem állok egyedül azzal az élménnyel, mikor gyermekkoromban kezembe került Schmidt Egon egyik könyve és az ő szavain átsütő fény melegétől az én lelkemben is lángra kapott (és azóta is lobog) az a tűz, aminek melegénél talán még unokáim is megtalálhatják a maguk természetszeretetét. Ezt a lángot, ezt a fényt vittük tovább azoknak a gyerekeknek is, akikkel az erdőket jártuk, akiknek példát mutattunk és azt fogunk mutatni.

Keresi gazdáját
Páty > Olvasói levelek
2012-01-16
A képen látható játékos, ügyes kutyát találta Pátyon a Buda környéki Iránytű egyik olvasója.

Ilyen az élet!
Perbál > Olvasói levelek
2011-12-13
C’est la vie! Valamikor az ötvenes évek elején, élt a faluban egy különös ember. Honnan jött, aztán egyszer csak hová lett, senki nem tudja. A nevét sem tudták, mindenki csak úgy hívta, hogy Művész Úr! Voltak, akik csodálták tehetségét, mások megszólták, kigúnyolták.

Felhívás
Budakeszi > Olvasói levelek
2011-12-09
November 9-én reggel, nem sokkal 8 óra után a szőlőskerti Tesco áruházból kifelé jövet egy nyugdíjas asszony elveszítette a pénztárcáját, amiben a személyes okmányai és fontos, az orvosi kezeléséhez szükséges iratok is benne voltak.

<< <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  > >>

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC