.

2019. October 18. Friday, Lukács napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Cikkek "Olvasói levelek" rovatban: 138 találat

Miért tűntek el a súlykorlátozó táblák?
Tök > Olvasói levelek
2013-11-19
Mint töki lakos megdöbbenéssel vettem észre, hogy a 1104. utat védő súlykorlátozó táblák az elmúlt hetekben eltüntek, és sokszorosára nőtt a kamionforgalom. Kérem, tájékoztassanak mihamarább a megszokott forgalmi rend, a súlykorlátozás feloldásának okairól.

Múltidéző túra Budakeszi határköveihez
Budakeszi > Olvasói levelek
2013-11-12
November 9-én egy negyven fős csapattal nekivágtunk a budakeszi erdőnek a Virágvölgyből a Makkosi rét érintésével a Normafa felé. Túránk során a Normafa síház és a Libegő felső végállomása között lévő, a budakeszi múlt emlékét őrző határköveket kerestük fel.

Ellopták az autóm, segítsetek!
Budaörs > Olvasói levelek
2013-11-12
A napokban elloptál a Budaörsi Napló egyik munkatársának az autóját. A károsult lapunk olvasóinak a segítségét kéri. A képen látható Reanult Megane típusú autót nemrég ellopták Budaörsön, a lakótelepen. Két kisgyermekülés is volt benne. A rendszám LJV-055, hátha megkerülhet még.

Ismeretlen ismerősök 9. - Svercsok Lajos
Perbál > Olvasói levelek
2013-10-28
Gyerekkorában elszenvedett súlyos balesete az egész életére kihatott. Az 1956-os forradalom idején kétszer is nekiveselkedett, hogy elhagyja az országot, de mindkétszer pórul járt. Az osztrák határon az oroszok fogták el, a jugoszláv határról az ávósok fordították vissza.

Nyelvi játékaink
Olvasói levelek
2013-10-11
A Buda környéki Iránytű és a Tinta Könyvkiadó játéksorozatán a legtöbb helyes megfejtést Mechler Anna és Szirmai Judit budakeszi lakosok küldték be, így ők mindketten Grétsy László a kiadó gondozásában megjelent Nyelvi játékaink című kiadványát nyerték.

Helyi árukat keresünk!
Pest megye > Olvasói levelek
2013-10-07
Azzal a nem titkolt szándékkal kezdett bevásárló közösség szervezésébe szerkesztőségünk, hogy segítsen a helyi termelőknek megtalálni az utat a vásárlókhoz. Azonban olyan eredményre jutottunk, amire egyáltalán nem számítottunk. Számos levelet kaptunk olyanoktól, még intézményekről is, akik vásárolni szeretnének, de akik eladnának, azoktól gyakorlatilag egyet sem.

Megmaradunk!?
Olvasói levelek
2013-10-05
Én is olvasom az okos, precíz kimutatásokat, hogy az elmúlt években itt is - ott is mennyivel fogyott a mi drága népünk, és hogy a statikák fényében mire számíthatunk. Természetesen én is ki tudom számolni, hogy ha havonta leesik tíz cserép a házamról, akkor mikor fog elfogyni az összes cserép és rám roskadni a ház. Az is logikus, és ki is lehet számolni, hogy ha jön nekem ezer méterről az autó ötvenessel, akkor hány másodperc múlva fog elütni... csak az nem logikus, hogy miért nem ugrok félre, miért nem igazítom meg a cserepeket az otthonomon, miért várjuk némán, passzívan a sorsunk beteljesedését?

Tisztelt Buda környéki Iránytű!
Budakeszi > Olvasói levelek
2013-09-23
Szeptember 17-én délután 15:30-kor az épülő bölcsőde építkezésén az egyik munkagép elvágott egy gázvezetéket. Az óvoda minden munkatársa azonnal nekilátott gyermekeink evakuálásának.

MEGTALÁLTUK!
Budakeszi > Olvasói levelek
2013-09-09
a budakeszi születésű és a második világháborúból vissza nem térő Heuschmidt József (*1921. július 4. †1945. január 12.) sírját Elzászban (Franciaország).

Ismeretlen ismerősök 8. - Kemenczei Kálmán
Perbál > Olvasói levelek
2013-08-26
Valamikor suhanc korunkban jó barátok voltunk. 1956 őszén a rövid életű EPOSZ helyi szervezetének megalapításában is együtt sertepertéltünk. Barátságunk nem tartott sokáig, finoman fogalmazva nem csak az érdeklődési körünk, de a politikai nézetünk is hamar irányt váltott.

<< <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  > >>

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC