.

2018. április 27. péntek, Zita,Mariann napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


HázŐrző App
Pest megye > Közélet
2018-04-24
A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács fejlesztette ki a „HázŐrző” nevű mobiltechnológiai alkalmazást, melyet bárki elérhet és letölthet, s mellyel felmérheti otthona védelmi szintjét. Kitölthet egy tesztet, és kiderítheti, hogy mennyire biztonságos a lakása! A HázŐrző személyre szabott tanácsokat ad a biztonsági szint növelésére.
 

Pest megye 2. vk.: Nem lesz új szavazás és újraszámlálás sem
Budakeszi > Közélet
2018-04-23
A Nemzeti Választási Bizottság a benyújtott fellebbezések alapján egyetlen választókerületben sem rendelte el a szavazatok újraszámlálását - közölte az NVB elnöke ma az M1 csatornán. Patyi András azt mondta, az újraszámoláshoz tényeken alapuló bizonyítékra vagy "magas szintű valószínűsítésre alapot adó körülmények" bemutatására van szükség.

Elindult az ország legnagyobb ruhagyűjtő akciója
Biatorbágy > Közélet
2018-04-17
Elindult az Adok-kapok napok elnevezésű jótékonysági akció, az ország legnagyobb ruhagyűjtése, melynek keretében a feleslegessé vált, de jó állapotú ruhákat május 6-ig a biatorbágyi Premier Outletbe várják a szervezők - mondta el Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

296 szavazattal Csenger-Zalán Zsolt nyerte a választást
Budakeszi > Közélet
2018-04-15
A szavazatok teljes feldolgozottságánál Pest megye 2. választókerületében 30 990 szavazattal (44,14%) Csenger-Zalán Zsolt, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselője nyert. 296 szavazattal lemaradva Szél Bernadett, az LMP társelnöke és miniszterelnök-jelöltje követi 43,72 %-kal.

Új szolgálati autó a rendőröknek
Zsámbék > Közélet
2018-04-11
A Zsámbéki Rendőrőrs illetékességi területéhez tartozó Perbál, Tök, Zsámbék és Herceghalom önkormányzata egy Nissan Leaf típusú személyautót adományozott az őrs rendőreinek, melyet április 6-án Zsámbékon dr. Németh Gyula r. ezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági igazgatója vette át a meghívott vendégek jelenlétében.

EGY SZÁZALÉK
Közélet
2018-04-10
Minden évben dönthet személyi jövedelem-adója kétszer 1%-áról. Ez a támogatási forma külön terhet egyetlen adózónak sem jelent, mert ezt az adót így is, úgy is meg kell fizetnünk. Ha nem rendelkezik róla, ez a 2x1% is a központi költségvetésbe kerül. A szja-bevalláshoz mellékelt nyilatkozattal Ön dönthet ennek az összegnek a sorsáról!

Az 1% miatt figyelmeztet a NAV
Pest megye > Közélet
2018-04-18
A személyi jövedelemadó 1+1, azaz az egyházaknak + a civil szervezeteknek felajánlott százalékáról idén is május 22-ig lehet rendelkezni, szja-bevallási formától függetlenül. Az erről szóló nyilatkozat elektronikusan, papíron vagy személyesen is benyújtható a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) a bevallás részeként vagy önálló nyilatkozatként a "17EGYSZA" lapon.

Három hét van a plakátok eltávolítására
Pest megye > Közélet
2018-04-16
A választási törvény szerint a szavazás napjától számítva egy hónapon belül, tehát május 8-án 16 óráig kell eltüntetni a plakátokat. A plakátot annak kell eltávolítania, aki elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték. Az önkormányzatok a határidő lejártát követően maguk is eltávolíthatják plakátokat, majd annak költségét kiszámlázhatják.

Szoros és nem végleges az eredmény
Budakeszi > Közélet
2018-04-12
Választó-körzetünkben Csenger-Zalán Zsolt 786 szavazattal vezet Szél Bernadett előtt. Az átjelentkezők voksai és a külképviseleti szavazatok szombaton érkeznek Budakeszire. Megszámlálásuk után válik véglegessé az eredmény. Adatok településenként a cikkben!

Világháborús bomba az iskolában
Biatorbágy > Közélet
2018-04-10
Egy második világháborús bomba került elő a Ritsmann Pál német nemzetiségi általános iskola udvarán április 10-én - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje, Markovics Zita az MTI-t. A Karinthy Frigyes u. 4. alatti iskola udvarán tereprendezés közben akadtak a szovjet gyártmányú, 100 kilós romboló bombára.

Kétharmaddal nyert a Fidesz-Kdnp
Pest megye > Közélet
2018-04-09
Közel 70%-os rekord részvétel és a szavazatok 99%-os feldolgozottsága után biztosnak látszik a Fidesz-Kdnp 2/3-os győzelme 134 képviselővel a 199 fős országgyűlésben. Ritter Imre, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának listavezetője, aki szintén a Fidesz politikusa, annyi szavazatot kapott, hogy szavazati jogot jelentő mandátumot szerzett.

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC