.

2020. April 4. Saturday, Izidor napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Vigyázat, csalók!
Pest megye > Közélet
2020-03-31
A Budaörsi Rendőrkapitányság a csalók elleni védekezésre hívja fel a figyelmet, akik igyekeznek kihasználni a világban jelenleg zajló járványhelyzetet. Hatósági személynek kiadva magukat arra hivatkoznak, hogy ingatlanfertőtlenítést hajtanak végre, vagy a vírus szűrésére alkalmas tesztet és maszkot értékesítenek, illetve idős személyek ellátására szolgáltatást ajánlanak fel.
 

EGY SZÁZALÉK
Közélet
2020-03-31
Minden évben dönthet személyi jövedelem-adója kétszer 1%-áról. Ez a támogatási forma külön terhet egyetlen adózónak sem jelent, mert ezt az adót így is, úgy is meg kell fizetnünk. Ha nem rendelkezik róla, ez a 2x1% is a központi költségvetésbe kerül. A szja-bevalláshoz mellékelt nyilatkozattal Ön dönthet ennek az összegnek a sorsáról!

Taps a tanároknak is
Budakeszi > Közélet
2020-03-26
A Széchenyi Társaság lapunk szerkesztőségébe eljuttatott nyilatkozat arra hívja fel a figyelmet, hogy az igazgatók, a tanárok és a tanítók hivatástudata, önfeláldozó szakmaszeretete tartja fenn az egyre gördülékenyebbé váló távoktatást. Az egészségügyi dolgozóknak kijáró taps megilleti gyermekeink, fiataljaink nevelőit és tanárait is. Csatlakozzanak a „Taps a tanároknak is” köszönet-nyilvánításhoz!

Köszönet: imával és tapssal
Pest megye > Közélet
2020-03-23
A KÉSZ hálásan köszöni az Operatív Törzs vezetőinek, tagjainak, a koronavírus-járvány elleni védekezésben résztvevőknek – az egészségügyben dolgozóktól a rendfenntartókig mindenkinek – lelkiismeretes, önfeláldozó munkáját. További hitet, erőt, egészséget, kitartást kíván nekik a hosszú küzdelemben.

Kormányablakok - inkább interneten intézzék az ügyeket!
Pest megye > Közélet
2020-03-17
A kormányablakokban és okmányirodákban is korlátozást vezetnek be a koronavírus-fertőzés terjedésének mérséklésére a kormányhivatalok. Az intézkedések célja, hogy az ügyfélterekben a lehető legkevesebben tartózkodjanak egyszerre. A személyes megjelenés elkerülésével a megbetegedés kockázata és a járvány terjedése mérsékelhető.

Tisztújítás a TÖOSZ polgármesternői tagozatában
Pest megye > Közélet
2020-03-05
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének polgármesternői tagozata egyhangúlag szavazták meg az elnökség tagjait a 2020. március 4-én, Budakeszin tartott tisztújító tagozati ülésen. A polgármesternői tagozat elnökévé dr. Győri Ottiliát, Budakeszi polgármesterét választották.

Kijárási korlátozás lép életbe holnaptól
Pest megye > Közélet
2020-03-27
Megjelent a Magyar Közlönyben a kormányrendelet a március 28 – április 11. közötti kijárás a korlátozásról. „A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor” – áll a jogszabályban. A kormányrendelet teljes szövegét közöljük.

Esély az engedelmességre
Budakeszi > Közélet
2020-03-25
A mostani járványhelyzetben Filó Kristóf budakeszi plébános biztató szavait olvashatjuk a többgyermekes fiatal édesanya, Szendéné Kiss Nóra alapította MiDió honlapján, amely létrejöttét egykor diósdi-érdligeti plébánosként Kristóf atya is támogatta. Ferenc pápa felhívását is közöljük a mai világméretű imára.

Járvány: rendőrségi közlemény
Pest megye > Közélet
2020-03-19
Az intézkedések betartása, a figyelmesség, az óvatosság elengedhetetlen. Kérjük, hogy mindig hiteles és megbízható forrásból származó hírt posztoljon, illetve a közösségi oldalakon figyeljen a megosztások valóságtartalmára. A rémhírek terjesztésének szigorú jogkövetkezményei vannak: Büntető Törvénykönyv 337. §. A pánikkeltés nem megoldás a veszélyhelyzet kezelésében.

Lezárják Magyarország határait
Pest megye > Közélet
2020-03-16
Lezárják Magyarország határait a személyforgalom elől, az erről szóló nemzetközi egyeztetések folyamatban vannak - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt. Az ország területére csak a magyar állampolgárok léphetnek be. Bejelentette azt is, hogy hétfő éjféltől a rendezvényeket betiltják, sportesemények legfeljebb zártkapuk mögött tarthatók, ha vállalják a szervezők.

Térfigyelő kamerarendszert épít Nagykovácsi
Nagykovácsi > Közélet
2020-03-04
Nagykovácsi önkormányzata februári ülésén megszavazta, hogy költségvetéséből 2020-ban 9 millió, 2021-ben 11 millió forintot biztosít kamerarendszer telepítésére. 2020-ban megépül az új közbiztonsági központban a kamerarendszer központi egysége és két rendszámfelismerő kamerát is kihelyeznek. 2021-ben Nagykovácsiba 31 térfigyelő kamerát telepítenek.

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC