.

2017. november 24. péntek, Emma napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


A Magyar Közút téli üzemmódban Pest megyében
Pest megye > Közélet
2017-11-22
Minden év november 10-től téli üzemmódra vált a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A megye 8 mérnöksége 308 fővel látja el a 2654 kilométeres megyei közút-hálózaton a téli feladatokat, 0-24 órás ügyeleti szolgálat mellett. Télen a társaság elsődleges feladata a hó- és jégeltakarítás, valamint a téli kátyúzás.
 

Közművelődési és sportdíjak Budaörsön
Budaörs > Közélet
2017-11-17
November 17-én ünnepi képviselő-testületi ülésen a Hauser József Közművelődési Díjat Lakatos György, a Budaörsi Tanoda vezetője, a Testnevelési és Sportdíjat Bukta Ágnes, a BSC tenisz szakosztályának sportolója és Kovács Sándor, a judo szakosztály edzője vehette át.

Szelenczy Gabriella újra jegyző Budakeszin
Budakeszi > Közélet
2017-11-09
Dr. Szelenczy Gabriella 1986-ban doktorált jogászként Pécsett. A Baranya Megyei Bíróság, a pécsi városháza, 1996-tól falusi jegyzői állások után 2002-től Herceghalom jegyzője. 2011-ben Budakeszin jegyző, 2013 elejétől a Budakeszi Járási Hivatal vezetője. 2017 végén azonban visszatér a budakeszi polgármesteri hivatal élére.

Védjük meg Magyarországot!
Budaörs > Közélet
2017-11-07
A nemzeti konzultáció kapcsán szervezett országjárás keretében Budaörsön tartott lakossági fórumot november 3-án Tuzson Bence, a miniszterelnöki kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára Csenger-Zalán Zsolt, a térség országgyűlési képviselőjének meghívására.

Szobai kályha rászoruló családnak
Páty > Közélet
2017-11-06
Az év elején szolgálatvégzés közben autóbalesetben elhunyt pátyi polgárőr szüleinek sürgősen szüksége lenne egy fa- vagy széntüzelésű szobai kályhára. A kályha mielőbbi helyszínre szállításában is segítséget kér a pátyi Szent II. János Pál pápa Karitász Csoport.

Pátyiaknak novembertől ingyenes a biatorbágyi szakrendelő
Páty > Közélet
2017-11-03
A Biatorbágyi Egészségház szakrendeléseire a pátyiak október 1-ig ingyen járhattak. Azóta fizetni kell a vizsgálatokért. Biatorbágy önkormányzata azért döntött így, mert a Nemzeti Egészségügyi Alapkezelő csak a Szent János kórházban finanszírozza a pátyiak vizsgálatait - áll a pátyi önkormányzat honlapján.

Áprilistól felszámolják a lejárt sírokat
Nagykovácsi > Közélet
2017-11-14
Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata a temetőkről és temetkezési szolgáltatásról szóló 1999. évi XLIII. törvény 10. § (2) bekezdése, valamint a 145/1999. (X.1.) Korm. rendelet 19. § (3) bekezdése szerint tájékoztatja az érintetteket, hogy a nagykovácsi köztemetőben (Nagykovácsi, belterület 212. hrsz.) az 1990. évig lejárt használati idejű és újra nem váltott temetési helyeket lezárja.

Pest Megyei Értéke 2017 pályázat
Pest megye > Közélet
2017-11-08
A pályázaton azt a közösséget díjazza a megyei közgyűlés, amelyik egy, már a megyei értéktárba felvett értéket kiemelkedően tud bemutatni, ezáltal képes az érték és a megye ismertségét növelni: pl. új programot szervez, marketingtevékenységet épít az érték köré, turisztikai vonzerőt teremt, média megjelenéseket generál, beépíti a helyi oktatásba, nemzetközi kapcsolatot épít általa.

Budaörs gyerekbarát település
Budaörs > Közélet
2017-11-06
Budaörs, Orosháza és Zalaegerszeg vette át idén az UNICEF Gyerekbarát Település címét és az ezzel járó kétmillió forintos támogatást októberben Budapesten. A pályázatra olyan önkormányzatok jelentkezhettek, ahol a gyermekek jogait kiemelten kezelik. Az UNICEF 1996-ban indította el a gyermekbarát városok programját, a kezdeményezéshez Magyarország 2015-ben csatlakozott.

A kormány segít a pápai kereszt Magyarországra szállításában
Budaörs > Közélet
2017-11-03
A kormány állja a felmerülő költségeket és vállalja az adminisztrációs terheket, hogy II. János Pál pápa szobráról az eltávolításra ítélt keresztet Ploërmelből Magyarországra lehessen szállítani, amennyiben a franciaországi település vezetése hozzájárul ehhez – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter november 2-án budapesti sajtótájékoztatóján.

Budaörs fogadná be II. János Pál letiltott keresztjét
Budaörs > Közélet
2017-10-31
Tizenegy éve Bretagne-ban egy tízezres kisváros, Ploërmel teljes alakos szobrot állított II. János Pálnak, a legnépszerűbb pápának, talapzatán a jól ismert bátorítás: "Ne féljetek!". A szobor kálváriája 2015-ben kezdődött, amikor egy feljelentés hatására a rennes-i közigazgatási bíróság az elbontásáról döntött.

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC